top of page

Luonnonlähteellä taidenäyttely

Suovanlahti MMStalo.jpg

Luonnonlähteellä-taidenäyttely Suovanlahden Maamiesseurantalolla

 

Aukioloajat:   avajaiset 17.6. klo 18, avoinna 17.6.–14.7. joka päivä 12–17,

                      suljettu 21.-22.6.

Paikka:          Suovanlahden Maamiesseurantalo, Kivenniementie 6, 44670 Suovanlahti

 

Kuvanveistäjä Jaana Bombinin kuratoima taidenäyttely on rakentunut ensimmäistä kertaa Suovanlahden lähes satavuotiaan Maamiesseurantalon suureen saliin. Näyttelyssä on mukana kahdeksan taiteilijaa, joilla kaikilla on vahva sidos Viitasaareen, mikä tekee näyttelystä vahvasti paikallisen.

 

Näyttelyn taiteiljat ovat Riitta Hytönen-Pasanen, Anna Kemppainen, Sirpa Kemppainen, Marjaana Niskanen, Helena Raatikainen, Jaakko Tähti, Pekka Ojakangas sekä Mari Waali. Taiteilijoiden käyttämät materiaalit vaihtelevat pehmeistä tekstiileistä kupariveistoksiin ja valokuvista maalauksiin.

 

Luonnonlähteellä-näyttely on osa TraktoriJatzit ry:n hallinnoimaa Suovanlahden Valtakunnan Kulttuurikeskus Syvänmoa! -hanketta (Taiken HAMA kulttuuritoiminnan erillisavustus 50 000 €), joka mahdollistaa Suovanlahden kyläkeskuksen maakunnallisesti arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön ja historiallisen rikkaan kulttuuriperinnön elvyttämisen ja tuomisen tähän päivään, luoden näin mahdollisuuden tapahtumien jatkumolle tuleviin vuosiin.

 

Kylän kesäelämän keskipisteenä on toiminut vanhan myllyn asuinrakennuksessa toimivan kesäkahvilan, Kahvila Myllytuvan pihapiiri, jossa järjestetään myös jo legendaariseksi muodostunut Traktorijatzit-tapahtuma. Tänä kesänä jatzivieraita hemmotellaan kolmeen päivään jatketulla tapahtumalla 4.–6.7. sekä mahdollisuudella vierailla myös Maamiesseurantalon taidenäyttelyssä. Yhteisötaideteos ’Kaiken keskellä’ kuljettaa vierasta Myllykylän kulttuurikohteiden välillä muistuttaen tarpeesta ymmärtää erilaisia näkökulmia. Toisen ’keskellä ei mitään’ voi olla toisen ’kaiken keskellä, arvokas, tärkeä ja rakas’.

 

Yhteydenotot ja Lisätiedot

Kuvanveistäjä Jaana Bombin jaanabombin1@gmail.com, 040 839 6856

Projektipäällikkö Kirsi Niskanen traktorijatzit@gmail.com, 040 1955 377

LuonnonLähteelläWPArtboard 1-100.jpg
JatzitMVBadge 4.png
bottom of page