top of page

Suovanlahden kuorovestivaalit

Täältä löydät tarkemmat tiedot esiintyvistä kuoroista.

Kaustisen hääkuoro

IMG_7337.JPG

Hääkuoron perusti vuonna 1963 kanttori Aaro Kentala. Hän loi aikoinaan kuoron perusohjelmiston sekä linjan sovittaen ja sanoittaen runsaasti sekä omaa että muiden kaustislaisten säveltäjien materiaalia. Hän oli kuoronsa edessä sen palava innostaja sekä laulajiin että kuulijoihin iloa heijastava esiintyjä. Kuoroa ovat Kentalan jälkeen johtaneet Sibelius-Akatemian lehtori, professori Heikki Laitinen, kanttori Maarit Nikula, musiikin lehtori Jarmo Kotaja sekä musiikin maisteri Arto Anttila. Nykyään kuoroa johtaa Marita Kaakinen

Hääkuoro on alusta saakka ollut perussoinniltaan sekakuoro. Nykyisin kuoroa pääasiassa säestävän kansanmusiikkiyhtye Tallarin lisäksi kuoro on vuosikymmenien ajan tehnyt tiivistä yhteistyötä myös Purppuripelimannien sekä lukuisten muiden pelimannien kanssa.

Suuri osa kuoron esittämistä kappaleista on Jarmo Kotajan Hääkuorolle omistamia sovituksia, joilla on uudistettu kuoron sointia perinteitä kunnioittaen. Ohjelmiston uudistamiseen on osallistunut Myös Paula Puusaari useilla lämminhenkisillä vanhoihin pelimannisävelmiin tekemillään sanoituksilla ja Asko Hanhikoski omilla sävellyksillään.

Hääkuoro on konsertoinut Suomen lisäksi muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kuoro on ollut Kaustisen kansanmusiikkijuhlien luottoesiintyjä alusta alkaen. Kuoro on julkaissut useita äänitteitä.

Pyrstötähdet

pyrstötähdet.jpg

Runsaat kaksikymmentä vuotta sitten kuusi Sekakuoro Barmoissa laulanutta naista päätti perustaa Pyrstötähdet – lauluyhtyeen.  Ryhmää luotsasi Maarit Saarenkunnas, joka teki paljon sovituksia yhtyeelle. Suurin osa nykyisenkin ohjelmiston lauluista on sovitettu ja osa myös sanoitettu ja sävelletty Pyrstötähdille. Laulujen tekstit ovat alusta alkaen olleet tärkeitä yhtyeelle. Huumori ja itseironia kukkivat Pyrstöjen lauluissa eikä kantaaottavuuskaan ole kirosana.

 

Vuodesta 2017 Pyrstötähdet on toiminut Oulu-opiston ryhmänä, ensin Olli Romanin ja syksystä 2020 lähtien Leila Jyväsjärven johdolla. Ryhmän kokoonpano on vaihdellut vuosien aikana, mutta mukana on edelleen neljä alkuperäisjäsentä. Pyrstötähdet on 20 vuoden aikana esiintynyt lukemattomissa yksityisissä ja julkisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, kuten syntymäpäivillä, häissä ja hautajaisissa, kuorotapahtumissa

puistoissa ja ravintoloissa.

Viitasaaren veteraanikuoro

20240429_184924.jpg

On 10-12 henkilön kansalaisopiston lauluryhmä, jonka alullepanijat olivat sotaveteraanit Otto Hämäläinen, Heikki Solismaa, Asser Mäkelä, Alpo Paananen sekä ei-veteraani Martti Kauppinen. Kuoron työnimenä on ollut Vetku.

 

Ryhmä esiintyy veteraanijuhlissa, kansalaisopiston tapahtumissa, joulujuhlissa sekä muissakin tapahtumissa. Pyydettäessä kuoro tulee esiintymään mielellään erilaisiin tapahtumiin.

 

Kuoronjohtajina ovat toimineet muun muassa Marjatta Pillikko, Sauli Vaitiniemi, Olli Linjama, Varpu Varis, Petri Sihvola, Jori Mäenpää, Miia Kuusela, Niina Rautanen ja Pauliina Näsänen.

Viitasaarikvartetti

image01.jpg

Viitasaari-kvartetti laulaa neliäänisesti tällä hetkellä kahdeksan miehen voimin, eli on ns. ”vahvistettu kvartetti”. Kvartetti on perustettu Taimoniemen kansakoulun yläkerrassa 1963, joten sille tuli viime vuonna 60 vuotta täyteen.

Kvartetilla on ollut vuosien varrella paljon konsertteja ja esiintymisiä, alkuvuosina jopa TV- ohjelmassa  Pitäjien parhaat. Kuoro on laulanut mm. erilaisissa yksityistilaisuuksissa, hoitolaitoksissa ja kummikuntavierailuilla ulkomailla. Kvartetilla on ollut myös laulu- ja harjoitteluleirejä ja yhteistyötä on tehty sekä ulkomaisten että ihan kotimaisten laulajien ja soittajien kanssa. Kuoro tekee yhteistyötä myös Viitasaaren veteraanilaulajien kanssa.

 

Kvartetin vetäjää Veli-Matti Linnaa lukuun ottamatta miehet ovat ”täyspäiväisiä taiteilijoita” siis eläkkeellä.

Veli-Matti Linna kävi kuoronjohtaja kurssin ja aloitti kuoron vetäjänä v. 2000 Tapani Kumpusen jälkeen. Kvartettilaisissa on sekä vanhoja että uudempia tulokkaita, palveluvuosia löytyy kolmesta vuodesta useampiin vuosikymmeniin.

Suovanlahden kuoro

Suovanlahden kuoro.JPG

Suovanlahden kuoro aloitti kansalaisopiston kuorona v 1984, joten nyt kuoro on toiminut yhtäjaksoisesti 40 vuotta. Mukana on vielä muutamia laulajia, jotka ovat olleet kuorossa alusta saakka.

 

 Alussa kuoroa johti  Pekka Koskinen. Hän sovitti useimmat laulut kuorolle sopiviksi ja myös sävelsi ja sanoitti kuorolle lauluja. Kuoro on ollut alusta saakka moniääninen sekakuoro.

 

Kuoroa johtivat vuorollaan Marjatta Pillikko kauimmin n. 20 vuotta. Marjatan aikana kuoro teki myös CD- levyn, jolla säestäjänä toimi Kari Keurulainen. Muita kuoron johtajia ovat olleet mm. Marja- Liisa Kumpunen ja Veli-Matti Linna.

 

Tällä hetkellä kuoroa johtaa Pauliina Näsänen ja kuoro toimii edelleen kansalaisopiston kuorona.  Kuoron laulajamäärä on vaihdellut 10-20 välillä. Kuorossa on nyt 15 laulajaa.

 

Vuosien varrella kuorossa on laulanut  yhteensä n.50 henkilöä. Kuoro on esiintynyt lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa , konserteissa ja yksityistilaisuuksissa. Kuoro on käynyt useasti ilahduttamassa myös paikkakunnan vanhuksia eri laitoksissa.

KuorovestivaalitQR_A4.jpeg
bottom of page